
سایتهای مورد نیاز دانشجویان خارج از کشور00 نظر

دانشجویان خارج از کشور با نیازهای متفاوتی دست و پنجه نرم میکنند اما نیاز به تبادل اطلاعات برای این دسته از دانشجویان همواره برجسته است. این موضوع شامل حال دانشجویانی که در خارج از کشور اقامت دارند و یا قصد سفر دارند هم میشود.
به عنوان مثال بسیاری از دانشجویان همواره با این پرسش مواجه هستند که کدام یک از سایتهای اینترنتی برای گرفتن بورسیهها و فرصتهای تحصیلی مناسبتر است؟ کدام پرتالها برای دانلود مقالات علمی، مشاهده پاور پورینت دروس، تعامل با اساتید، فارغ التحصیلان و حتی مطرح کردن سوالات علمی و دریافت پاسخ از دانشجویان کشورهای مختلف، کاربردیترند.
در ادامهی این بحث فهرستی از سایت ،ها و اپلیکیشنهای متنوع را با زبانی خودمانی معرفی خواهیم کرد:
تماشای تلویزیون:
دیدن شبکههای فارسی زبان از جمله شبکه ۳ از طریق سایتهای صدا و سیما مثل تلوبیون کار راحتیه. سایت فوتبالیترین هم برای تماشای فوتبال توصیه میشود.
اما اپلیکشن GLWiZ برای تماشای با کیفیت شبکههای فارسی زبان امکانات بهتری دارد. این برنامه روی تلویزیونهای هوشمند هم اجرا میشود و بعد از یه ماه اشتراک رایگان، ماهیانه ۱۰ دلار هزینه دارد.
تلویزیون علمی
اگر دوست دارید مطالب علمی را در قالب فایلهای ویدئویی خوب علمی دنبال کنید به سایت Unplugthetv.com مراجعه کنید. احتمالا این سایت ted.com شماره ۲ نیست، اما میتواند منابع خوبی برای شما فراهم کند.
خرید آنلاین از فروشگاه اینترنتی آمازون
یکی از پرطرفدارترین سایتهای خرید در تمام نقاط دنیا، آمازون است که به قول قدیمیها از شیر مرغ تا جون آدمیزاد در آن پیدا میشود! با ثبت آدرس پستی و کارت اعتباری تون عضو سایت شده و خرید آنلاین انجام میدهید. میتوانید با پرداخت سالانه ۱۰۰ دلار (برای دانشجوها ۵۰ دلار) زمان دریافت کالا رو کاهش بدهید. اصطلاحاً اگه این پول رو بدید زیر حساب کاربریتان مینویسد prime. در نتيجه به جای مثلاً ۵ تا ۱۰ روز انتظار برای گرفتن کالا، تمام خریدها را در همان روز یا حداکثر دو روز بعد درب منزل دریافت میکنید.
بعد از سفارش خرید هم تا حداکثر یک ماه، میتوانید درخواست برگشت کالا بزنید. اگه آن کالا به دست شما نرسیده است، راحت ادعا کنید که خرید به دستتان نرسیده و آمازون سریعاً یکی دیگر برای شما میفرستد یا پولش رو به حسابتان برمیگرداند!
لینکدین: فیس بوک متخصصان
شبکه اینترنتی Linkedin را باید فیس بوک متخصصان در اینترنت دانست که یکی از پرتالهای بسیار معتبر برای کارفرمایان، متخصصان، جویندگان کار در سراسر جهان و هم چنین فضایی برای تعامل اشخاص خبره در عرصههای گوناگون با همدیگر است. حضور در لینکدین، برای خیلیها از حضور در فیس بوک و توییتر مهمتر است. چرا که لینکدین، شبکه دانشگاهی از متخصصان رشتههای مختلف هست که میتوانند تو زمینههای مختلف مورد علاقه، با همدیگه آشنا شده و به تبادل اطلاعات بپردازند. حضور در این مجموعه را به دانشجویان عزیز توصیه میکنیم تا پروفایلی برای خود دست و پا کنند. با عضویت در این سایت، دسترسی به میلیونها پروفایل متخصصان در سراسر جهان مهیا میشود. این فرصتی برای طرح کردن نظرات، نیازهای علمی و تحقیقاتی و رایزنی با متخصصان و اساتید در اقصی نقاط جهان بر روی research interests های شماست که میتواند نقطه اتکایی برای موفقیتهای تحصیلی حال و آیندهتان باشد.
قابل توجه متقاضیان فاند:
تو این سایت میتوانید میزان تسهیلاتی که دانشگاههای مختلف برای رشتههای مختلف میدهند، را ببینید:
http://www.phdstipends.com/results
در این سایت هم میتوانید میزان پرداختی به مشاغل مختلف را ارزیابی کنید:
https://www.payscale.com/
رتبه بندی دانشگاهها:
برای پیدا کردن رتبه دانشگاههای مختلف میتوانید از سایتهای مختلفی استفاده کنید، ازجمله:
http://grad-schools.usnews.rankingsandreviews.com/best-graduate-schools
http://www.4icu.org/us/
http://www.shanghairanking.com/
http://cwur.org/
https://www.timeshighereducation.com/
ماه رمضان!
اگه در ماه رمضان خارج از کشور هستید و روزه می گیرید، احتمالا از اپلیکیشنها و سایتهای مختلف برای تعیین زمان سحر و افطار استفاده میکنید. خیلی از برنامهها توسط اهل تسنن ساخته شده و زمان افطار همون غروب آفتاب هست. اما شیعه اعتقاد دارد باید تا محو شدن کامل سرخی بعد از غروب صبر کرد. بنابراین بین افطار کردن اهل سنت و شیعه اختلاف چند دقیقهای هست (مثلا در نیویورک حدود ۲۰ دقیقه).
یکی از سایتهای خوب برای زمان دقیق غروب و اذان مغرب در هرجای دنیا:
http://praytime.info/
گوگل اسکولار
گوگل اسکولار از زمانی که به عنوان یک محصول جدید گوگل عرضه شد تا به امروز، با استقبال گسترده مخاطبان اکادمیک غول جست وجوی اینترنت مواجه شده است. در گوگل اسکولار، دسترسی به منابع علمی و غیر علمی به صورت پی دی اف فراهمه و بعضا بسیاری از آنها قابل دانلود است. البته نباید انتظار داشته باشید که متن مقالات ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ از بهترین مجلات دنیا از طریق Google Scholar قابل دانلود باشد، اما آگاهی از جدیدترین یافته های علمی منتشر شده در نشریاتی که تحت پوشش این سرویس اکادمیک گوگل قرار گرفته، از طریق این مجموعه امکان پذیر است. روزانه صدها هزار نفر در سراسر جهان از این سرویس استفاده میکنند.
نکته: یکی از مزایای گوگل اسکولار برای دانشجویان این هست که به آنها امکان میدهد تا در منابع علمی متنوع اینترنت، مشغول به جست و جو شده و حداقل از عنوان و خلاصه جدیدترین مقالات و پایان نامههای رشتههای مختلف اگاهی پیدا کرده و برای دانلود، به سایتهای مربوطه مراجعه کنند. یافتن نویسندهها و محققان در عرصههای گوناگون، یکی از مزایای گوگل اسکولار هست که توصیه میکنیم حتما از آن در طول دورههای تحصیلی خود استفاده کنید. البته به شرطی که سطح زبان انگلیسی خود را توسعه دهید!
سایر سایتهای مناسب در این حوزه:
سایت GradSchools
سایت اینترنتی gradschools.com در واقع فرصتی برای آشنایی با برنامههای کارشناسی ارشد و دکترا در دانشگاههای مختلف سراسر جهان است. این سایت، عناوین خوبی برای پایان نامههای دانشگاهی نیز به دانشجویان معرفی میکند که جالب توجه است. مشاوره از کارشناسان و تبادل با دانشجویان از جمله خدمات این پرتال است.
الزویر: بهشت مقاله دوستان
سایت الزویر، مجموعه هست که به انتشار ژورنالهای مختلف علمی معتبر شهره هست و تقریبا کمتر دانشجوی ارشد و دکترایی هست که از منابع و مطالب این سایت استفاده نکرده باشد. این سایت را هر از گاهی چک کنید. در کنار این سایت، سایت ساینس دایرکت نیز از اعتبار جهانی برخوردار است.
دواج
سایت دواج یا doaj.orgدر واقع پایگاه اینترنتی بانک اطلاعاتی مقالات رایگان قابل دانلود هست که در اختیار دانشجویان سراسر جهان قرار دارد. همواره از این سایتها برای جست و جوی اطلاعات استفاده کنید.
ژورنالهای کمبریج
دانشگاه کمبریج آن قدر اعتبار دارد که بخش ژورنالهای این دانشگاه معتبر و مورد استفاده دانشجویان قرار بگیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر به پرتال journals.cambridge.org مراجعه کنید.
اپلیکیشن کاربردی: برآورد هزینه اجاره خونه در نقاط مختلف آمریکا
این برنامه ترولیا (Trulia) نام دارد که به کمک آن میشود نماي بيرونی و داخلی خانهها را با جزئيات کامل دید و قيمتها رو بر حسب امكانات خونه و محل زندگی مقايسه کرد.
برای معرفی هر خونه مشخصات كاملی در این اپلیکیشن هست، از قبيل:
- اطلاعات اولیه مثه تعداد اتاق خواب، سرویس بهداشتی، پاركينگ و انباری و متراژ و غیره
- امکانات خونه مثه يخچال، گاز و مايكروويو
- هزينههاي آب و گاز که اگه با مشتری باشد در قسمت توضيحات ذكر میشود.
اما ديگر امكانات جالب اين برنامه:
۱- ميزان جرم و جنايت در منطقه كه با رنجي از رنگ سبز (امن) تا قرمز (نا امن) مشخص شده.
٢- دسترسي به اتوبوس و مترو
٣ - دسترسي به امكانات رفاهي مثل فروشگاهها و رستورانها و ورزشگاهها
٤ - مشخص كردن مناطق در معرض زلزله و سيل و ديگر بلاهاي طبيعي
٥- تعداد مدرسههاي منطقه
٦ - استطاعت مالي ساليانه خريدار براي پرداخت اجاره
٧- امكان تماس با املاك مورد نظر جهت ست كردن بازديد از خانه
coursera
اگر دنبال برنامه ریزی برای آینده تحصیلی یا کسب مهارتهای کاربردی برای یافتن شغل هستید، حتما نگاهی به سایت coursera و گزارش شاخص جهانی مهارت بیندازید.
براساس این گزارش، هرکشوری برای عقب نماندن از انقلاب چهارم صنعتی باید در سه حوزه بیزنس، فناوری و دیتاساینس نیروی انسانی و مهارتهای لازم رو داشته باشه، از جمله در تخصصهای زیر:
- بیزنس: مدیریت، حسابداری، فایننس، بازایابی
- دیتاساینس: ریاضی، آمار، یادگیری ماشین، مدیریت داده
- فناوری: شبکه، سیستم عامل، پایگاه داده، مهندسی امنیت
شبکه دانشجویان اراسموس
شبکه دانشجویان اراسموس، پرتالی هست که خدمات تبادل دانشجو را در بین صدها دانشگاه در قاره سبز، هدایت میکند و هر ساله بورسیههایی را هم برای دانشجویان خارجی که در دانشگاههای اروپا تحصیل میکنند در دسترس میگذارد. این سایت را به نشانی esn.orgدنبال کنید و بخش فرصتهای تحصیلی آن را چک کنید.
معرفی چند شبکه دانشجویی دیگر:
شبکه فعالیتهای دانشجویی آزاد
شبکه فعالیتهای دانشجویی آزاد که در کانادا فعالیت دارد، برنامههای متنوعی برای دانشجویانی که علاقمند به کارهای داوطلبانه و تحقیقاتی در کشورهای مختلف هستند، در دسترس قرار داده است. برای آگاهی بیشتر به سایت nsncanada.org مراجعه کنید.
شبکه جهانی دانشجویان
سایت شبکه جهانی دانشجویان یا GlobalStudentNetwork.com از جمله منابع خوبی هست که میتواند شما را با طیف گستردهای از دانشجویان و محققان در سراسر جهان آشنا کند. استفاده از این سایت سبب میشود تا شما با فرصتهای تحصیلی و برنامههای آموزشی متنوعی در دانشگاههای پنج قاره آشنا شوید.
شبکه دانشجویان پزشکی
سایت studentdoctor.net در واقع انجمنی اینترنتی برای دانشجویان پزشکی و دندان پزشکی در سراسر جهان فراهم کرده تا با یکدیگر آشنا شده و تبادل اطلاعات کنند. اگاهی از فعالیت دانشکدههای پزشکی و پیراپزشکی، از جمله خدمات این سایت هست که برای دانشجویان پزشکی، توصیه میشود.
دنیای کورسهای رایگان
سایت EDX.org فرصتی برای دسترسی به منابع علمی و کورسهای انلاین رایگان در اینترنت است که زمینههای مختلفی را پوشش میدهد و مشابه سایت courser.org و udacity.com عمل میکند.
دانشجوی آشپز
معمولا دانشجویان خارج از کشور باید خیلی آشپزی کنند. اما اگه حوصله رفتن به یوتیوب رو ندارید، سایت Recipepuppy.com میتونه راهنمای خوبی برای روزهای سخت و غذاهای خوشمزه باشه.
اطلاعات پزشکی
اطلاعات پزشکی برای دانشجویان در سایتهای webMD.com و NHS.UK میتواند کارساز باشه و آنها را از طریق مفاهیم ساده با اطلاعات پزشکی و بهداشتی آشنا کند. به خصوص که هزینهیهای پزشکی در بسیاری از کشورهای دنیا بالاست و بیمار شدن ممکن است دانشجوها رو خیلی اذیت کند و دچار مشکل شوند.
پس انداز
پس انداز کردن موضوع مهمی در سبک زندگی هر آدمی است و کشورهای مختلف دنیا به دانشجویان و دانش آموزانشان، شیوههای پس انداز و سرمایه گذاری رو یاد میدهند؛ موضوعی که دانشجویان ایرانی نیز باید آن را بدانند. به سایتهایی مثل Groupon.com ، Moneysavingexpert.com و Mint.com مراجعه کنید.
نظرات ( 0 )